Skip to main content

Prenosný DVD prehravac do auta

Posted in

Pozdravujem,

potreboval by som poradiť ohľadom prenosného DVD prehravaca do auta. Naši chlapci sa blížia k dvom rokom a cestujeme relatívne často. Existujú aj DUAL prehrávace (dve obrazovky pre súrodencov alebo dvojky), ale zozlýšenie ich obrazoviek sa mi zdá malé (480x240) a možno pozerať len jeden film..

Novšie prehrávače už majú display 9 palcov a rozlýšenie väčšie (800x480).

Moje otázky: Aké máte skúsenosti s DUAL DVD prehravacmi? Vydržia deti pozerať to isté na oboch displayoch? Radšej dve solo prehrávače(lepšie obrazovky a možnosť pozerania rôznayh vecí)? Sú lepšie tie tašky na zavesenie na autooperadlo alebo originálne držiaky?

Ďakujem za rady a pripomienky.

philips

tak manžel mě poučil, že philips dělá v podstatě dvojí - jedny se připevnují do auta popruhy - do čehož jsme nešli, protože se to pak blbě polohuje, my máme ty druhý, který se do auta nacvakávají do opěrek, polohování je na kloubu, je to určitě lepší než první typ.jak jsem psala jdou pouštet každá zvlášt, jsou to tyto http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=75950

Katko, Momo, Martino,,,,a dalsi

Obrázek uživatele Olitwins

Muzete mi prosim napsat jake ty DVD prehravace mate??? Znacka a typ. My televizi nemame, co jsme se pred 3 mesici prestehovali tak jsme si ji jeste nestihli koupit ... :) uz mi ani nechybi, ale jezdime dvakrat tydne cca 1.5 hodiny tam a zpatky (zda se, ze neco podobnyho jako ty Momo....) a celkem myslim, ze bychom tento vynalez vyuzili.... Je to pro holky upoutany v sedackach nekdy faaakt desna otrava, zejm. kdyz ani na chvilku neusnou....

Predem vsem moc diky!

Olga

S tím cestováním "kdysi" to

Obrázek uživatele KaterinaAd

S tím cestováním "kdysi" to potvrzuji - moje máma je dodnes co se týče poutání v autosedačkách hodně laxní, musím ji kontrolovat, protože se stalo, že jen srovnala pásy:-(...když jsem se ptala, jak jsme cestovali my, tak prý na klíně a vlastně minimálně no a co si pamatuju, tak jsem jezdila výlučně nalepená mezi přední sedadla, abych dobře viděla:-))))))))))))

ještě k té polemice o

ještě k té polemice o sledování pohádek - já jako díte dvd taky neměla, ale Jano ruku na srdce - kolik jsme toho nacestovali? já za celých 15 let co jsem žila s rodiči nikdy tolik co za 2 roky v manželství.dnes se cestuje hodně, naše rodina točí brno - svitavy 3x týdně a cca 1-2x brno - lanškroun.je to pro nás nutností a s dětmi to není jednoduché.navíc já nikdy nebyla upoutaná do autosedačky - my měli v autě jakýs takýs pohyb - což nemyslím, že je dobře, ale je to pouhé pravdivé tvrzení.já dětem doma pouštím jen večerníček, jinak nic, ale v autě mají dovoleno pohádky po celou dobu leckdy ve špičce i 2 hodinové - 2,5 jízdy. jinak ovšem patřím spíš mezi odpůrce TV a dokonce jsme ji prvních 12 let manželství vůbec neměli.ted ji máme ale pouštíme ji málo.ahoj

my je máme

taky jezdíme skoro denně 70-150 km a máme obrazovky, máme takové na kterých se dají pustit 2 různé filmy, jenže pak je to spíš pro jednoho na sluchátka, naši mají 26m a zatím pouštíme stejnou pohádku.dcera si je občas bere na soustředěnía pak si pouští s holkama i různé filmy.máme philips nevím přesný typ, ale pokud někdo bude chtít zjistím, ahoj momo

V postýlkách na pohádky

Obrázek uživatele KaterinaAd

V postýlkách na pohádky koukají celý den, jen pořád vyměňujeme DVD:-))) ???????????? to jako fakt? Jsem ta poslední, kdo by chtěl prudit, ale to snad ne!!.
Za sebe můžu říct, že DVD do auta máme, ale zatím jsme nevyužili, protože při prvním použití jsme zjistili, že funguje jen zvuk a ne hudba, takže jsou v servisu, ale moc se těším, až budou fungovat. Pokud si děti povídají a koukají z okna, je to fajn, ale těžko to chtít po dětech cca 1,5 roku a obzvlášť pokud nespí a prudí...jet se dvěma sirénama za zadkem není ani příjemné ani bezpečné.
A jak píší holky, při jednom setu můžou děti sledovat jen jedno dvd.

Re

Ahoj,
samozřejmě, že Ti to může připadat příšerné, ale představ si, že denně vozíš děti 100 km (do města a zpět), kde je dáváš do školky. Cesta je pro ně časem nudná, stále něco chtějí, a tak jim dáš zábavu.
Kolikrát stojíš v koloně a čekáš, než se pohneš. Děti to nebaví.
Co se týče toho, co jim pouštíme, tak hlavně Mickeyho klubík, Včelku Máju apod.
Hlavně u Mickeyho se holky dobře naučily poznávat spoustu věcí, barvičky, zvířátka apod. Myslím, že je to podnětné. Jedna z dvojek už nádherně mluví, pozná barvy a počítá do deseti. Dětem byly 3 roky. Nic z toho jsme je neučily drilem, samy to pochopily z těchto filmů.
Samozřejmě, že na to nekoukají celý den bez přestávky.
Tak jen tolik na vysvětlenou.
Martina

DVD

Ahoj,
ano, je to tak, pokud koupíš přehrávač + jeden monitor k tomu, což je běžné, tak děti mohou sledovat pouze jeden film. Pokud ale pořídíš toto dvakrát, tak potom můžeš na každém přehrávači zvlášť zapnout jiný film.
V autě ale máš jen jednu zásuvku a baterie dlouho nevydrží, takže tam to asi jinak nepůjde.
Možná se zkus poradit v některém obchodě s elektronikou.
Martina

A je to opravdu nutné?

Ahoj,
já si dovolím trošku polemizovat s nutností přehrávače pořizovat. Vím, že teno dotaz se ptá na konkrétní typ vhodného přehrávače, ale mě by zajímaly také názory na to, jestli je pořizování DVD do auta vůbec nezbytností.
Loni, když jsme jeli prvně s klukama (tehdy 3 roky) k moři autem do Chorvatska, vážně jsem uvažovala o jejich pořízení. Cesta měla trvat cca 12 hodin. I jinak jezdíme autem poměrně často k prarodičům, cesta trvá asi 2,5 hodiny, dále na chatu atp. Měla jsem už dokonce jeden přehrávač se dvěma obrazovkami objednaný. Asi po hodině jsem objednávku zrušila.
Upřímně řečeno, bála jsem se, že děti by si zvykly při cestě k moři na koukání na pohádky v autě a začaly by je vyžadovat i při kratších cestách kolem 2 hodin nebo dokonce jen 40 minut na chatu. To nechci. Je pravda, že my jsme taky neměli jako děcka v autě TV a nikoho by to ani nenapadlo. Namísto toho jsme zpívali, vyprávěli si s rodiči, koukali z okna.... podle mě o 100% lepší a hodnotnější zábava.
Pro rodiče je jistě jednodužší pustit pohádku, ale pro děti to, myslím, prospěšné není.
Když potom čtu, že děti mají DVD i na postýlkách, koukají celý den a jen se mění disky, připadá mi to fakt děsné. Omlouvám se, ale to je můj názor, nechci se do nikoho obouvat, je to samozřejmě věc rodičů a názorů na vhodnost výchovy a rozvoje dětí. Ale zrovna nedávno byla na novinkách i v TV novinách reportáž o chlapečkovi z USA, jenž se regulérně zbláznil z nadměrného sledování pohádek. Koukal na TV 5 hodin denně a nyní se dovede vyjadřovat jen slovy, které používají pohádkové postavičky.
Já tedy mám výčitky už ve chvíli, kdy kluci koukají třeba 2 hodiny v kuse. Někdy to jinak nejde, třeba když jsou děti nemocné, mají antibiotika a nesmí pobíhat po bytě, v posteli je neudržíš... ale měla by to být výjimka.
V autě mi to připadá opravdu zbytečné. Snad nepíchnu tímto příspěvkem do vosího hnízda, rozhodně se nikoho nechci dotknout. Chtěla jsem jen říct, abyste se ještě rozmysleli, zda je oparvdu sledování TV v autě pro děti nezbytné.

ďakujem za komentár, cápem ťa

ďakujem za komentár,

cápem ťa dobre? Podľa Teba nejde sledovať v jednom aute dva rôzne filmy na dvoch rôznach prehravacoch, takže im pustíte aj tak jeden film na dvoch separé prehravacoch?

Přehrávače

Ahoj, tak my je máme, dokonce 2x. Jedny jsme pořídili do auta a druhé domů na postýlky. Bohužel se nedá sledovat na každém jiný film, ale děláme to tak, že prostě zapneme od každé značky zvlášť přehrávač a holky mají každá něco jiného, jinak sledují obě totéž. V postýlkách na pohádky koukají celý den, jen pořád vyměňujeme DVD:-)))
Doporučuju do auta, děti se zabaví a nebudou zlobit. My jezdili denně 100km a náramně se to osvědčilo. Máme značku ECG a Proline. Cenově kolem 2-3tis.Kč, možná už i levněji.
Martina

No to by mě taky zajímalo

Snad se někdo ozve, taky uvažujeme o koupi.

Žiadne rady ohľadom DVD

Žiadne rady ohľadom DVD prehravacov v aute?