Skip to main content

Šílený boj při oblékání a přebalování

Obrázek uživatele Laaja
Posted in

Ahoj všichni,
dětem je 10m a každé oblékání a přebalování je neskutečný boj. Ráno při převlíkání z pyžamka, odpoledne při převlíkání na ven a nejhorší je to večer při koupání a po koupání. Prostě děs! Vždycky jsem totálně zpocená a naprosto vyřízená! Máte to taky tak nebo je to jenom u nás? A zlepší se to??
A ještě jeden dotaz, jak mám odnaučit dcerku, aby mi rvala vlasy. Je neskutečně surová a žádné zákazy a nenene nezabírá. Naopak z toho má srandu..co s ní?
Díky Lája

Znám :)) Z našich kluků 9m je

Znám :)) Z našich kluků 9m je naštěstí takový raubíř jen jeden, ale přesně jak popisuješ, při koupání se děsně rozjíví a pak při oblékání neustále odlézá pryč... Něco do ruky funguje jen někdy. Holt ho někdy oblíkám za pochodu při tom lezení no.. pak ho vezmu na klín a snažím se zapnout nějaké patentky (nemusejí být zapnuté všechny, na to už jsem rezignovala :)

znáš takové to že oblíknout dítě je jako nacpat chobotnici do síťovky tak aby žádné chapadlo nekoukalo ven? :))

Ahoj,u nas je taky boj, ne

Obrázek uživatele Olitwins

Ahoj,

u nas je taky boj, ne moc,hlavně jedna moje kočička dost kope. Je nám patnáct měsíců. Mam jednu hračku (a jednu knižku), kterou dostavaj pouze při přebalovaní, při nejhorším, je mi až trapně se přiznat jim pujčim MP3 nebo mobil (to když se odmitali nechat slict u doktora). Jinak ja je teď učim, jak se slekat samy a u oblekani si taky řikame, co a jak děláme. Někdy je ale pravda, že s nima musim bojovat hrubou silou a plenu nandavam, když leží na břiše. Někde jsem četla, že počuranou plenu můžeš měnit i ve stoje, to u nás ale moc nezafungovalo. Jo a zásadně přebaluju na zemi, na přebalováku by mě to teda stresovalo ještě víc. Prostě se snažím to urychlit a zpřijemnit, dělám vopičky, zpívám a vykládám atd.

Jo a co se týče oblékání, tak dost pomáhá oblékat v sedě nebo ve stoje, i když já si je většinou pak musím položit na zapnutí body, což je štve, ale podle mě když sedí, tak si přijdou jako velký holky....

Co se týče tahání za vlasy, myslím, že je to podobný kousání, což se tu nedávno řešilo v příspěvku, který je jmenoval Strašně (nebo šíleně?, už nevím, zlobí... možná v sekci Dvojčata 1-3 roky... Jde o tom, že musíš být důsledná a říkat jim, že se do nedělá, bolí to atd.. případně nabídnout nějakou pannu, ať tahaj vlásky tý panně... (ač to zní blbě). Moje dcerka to dělala mě i ostatním, ale přestala s tím, bohužel s kousání ještě nepřestala, tak nevim....

Měj se, O.

re

Ahoj, neviem ci s tym budes suhlasit, ale my napriklad sme chlapcov az kym nezacali poriadne lozit po podlahe po styroch - tj. do asi roka vobec neprezliekali z pyzamiek - vecer po kupani sme im dali body, na to bavlneny overal na cvocky vpredu, a boli v tom az do nasledujuceho vecera (ked sa teda nepoliali niecim alebo pod). Na von sme mali v zime teple kombinezy, tam som ich strcila celych, uviazala ciapku a bolo. Neviem si predstavit, ze by sme ich mali niekolkokrat denne prezliekat. Je sice pravda, ze to nebolo velmi "paradne", ale zato prakticke. To teraz, ked ich nahanam po celom byte s mikinami, topankami a vetrovkami iba spominam, aka to vtedy bola pohoda. Ahoj, Martina

Přejde to

Ahojky, u nás to bylo stejné. Zkoušela jsem je různě zabavit, dát do ruky nějaký předmět a rychle přebalit, obléct. Vlasy jsem nosila zásadně v culíku, ale samozřejmě to úplně nepomohlo. Když udělali něco bolestivého (kopání, kousnutí, tahání vlasů), důrazně jsme dávali najevo, že to nesmí. Oni zkouší, vytváří si mantinely. Jak mají vědět, že zrovna tohle nesmí dělat, že to bolí ?!? A jak mají chápat, že musí ležet, když zrovna mají chuť dělat všechno možné. Když se tomu ale budeš usmívat, berou to signál, že to dělají dobře. Když nám připadalo, že už dobře ví, co je správné a co ne, myslím že to bylo tak v roce a půl, začali jsme trestat plácnutím přes ručičku či zadek. To je opravdu nejúčinnější. Ještě teď jim to semtam ujede a třeba mě kopnou, hned si to ale uvědomí a začnou se mazlit.
Takže prostě vydržte, je to všude stejné :)

Ahoj Lajo (a Marti), jako bys

Ahoj Lajo (a Marti),
jako bys psala o nas :-). Vlasy tedy nastesti netrhaji, ale to prebalovani a oblekani - to same, zaclo nam to kolem 8mes, ted ve 12mes je to lepsi, hlavne oblekani se zlepsilo, prebalovani boj, hlavne vecer. Oblekala jsem +- v pohybu, kdyz je plinka jen pocurana, prebaluji deti ve stoje. My ted chodime na plavani a uklidnilo me, ze i dalsi 2 deti z naseho kurzu jsou na tom stejne :-). Proste v tomto veku uz jim vadilo lezeni na zadech, tak uz jsme se oba - i manzel - a to je co rict :-), naucili vetsinou ukonu provadet se sedicimi nebo stojicimi detmi. Asi holt mame doma temperamenty :-).
Ahoj H

Re:

Ahoj Lajo,tak jako bys popsala nasi situaci :).Ano u nas jeden s kluku (skoro 10 mesicu) taky pri prebalovani dela cirkus,navic se oba chcou tocit na bricho,takze honem plinku,s tim,ze je motivuju co to da.Dam do ruky nove veci co jeste nevideli nebo nemaji tak casto,jako tubu od kremu,plastove citko na caj,nosni kapky,proste co je po ruce a jen nachvili,protoze je mam pod kontrolou,ale i tak je to u nas boj a obleceni jim oblekam jak jsou na ctyrech...No a po koupani to same,jeden je hrozne divoky.Tak jsme to vyresili tak,ze je vysusime a v rucniku prenesme do obyvaku a pustime jim na DVD vecernicek,mame jenom Rakosnicka ale ten 100% zabira.Kluci se u toho hrozne uklidni a lezi jak pribiti,ale musime to stihnout behem jednoho dilu:).Jo a nekoupeme uz kazdy den,protoze jsme taky s manzelem spoceni oba dva.I v ty dny pustime Rakosnicka a prevlikame.Usinani klape i presto.A tahani za vlasy mame taky,ikdyz jsem je nechala ostrihat,ale nene taky nezabira,ale vypada to,ze se to jednomu libi a spise to bere jako ze se mazli s plysakem.Takze pokud to neni opravdu bolestive,tak se tomu usimvam a jak jo tak reknu aua,na to zacinaji reagovat,ikdyz nas kousou..tak snad to obdobi prejde nam i vam:),hezky vecer Martina