Skip to main content

stále nemocní - moje zkušenost

Posted in

o pár úrovní níže jako by se psalo o našich dětech..v září jsme nastoupili do školky - pět dní tam a v říjnu zatím asi sedm.Mi jde ale o to, že se proti některým věcem nedá ani bránit.Jdu pro děti a v šatně dvě děti chrchlajííc tak, že jsem si jeden myslí, že si dali dvě cigára zrovna...ptám se učitelky zda jí příjde normální takto nchlazené děti přijímat a ona, že ne, ale nic nenadělá. Dokud dítě nemá teploty nebo infekční nemoc, tak smůla.Snažila jsem se být někde v nitru tolerantní..ano, nemají kde děti dát, pracují....ale zrovna jedna matka má dítě v kočáru, takže je jasné, že je doma. A pracující?? Já také nepracuji. Nemá kdo hlídat...euforie prvních čtrnácti dnů vymizela.... jedna babička je málo, senilní děda je nebezpečí. Takže já nepracuji, na úřadu práce mi řekli, že TO TAK PROSTĚ JE.. nevím, nemám to srdce dát děti s rýmou a kašlem do školky..přece jen potřebují jiný režim, více klidu, pití...jak to řešíte holky vy???Zatím jsou to dva měsíce....ale dál??? .

Ahoj,moje děti nastoupily do

Ahoj,moje děti nastoupily do školky loni, od 1.9. byly do 17.11. ve školce přesně 7x. Pak byla nejdelší doba ve školce v kuse 4 týdny. Dozvěděla jsem se od jedné holčičky, že s ní rodiče nemůžou být doma. Já jsem samoživitelka, takže bitá na penězích jsem byla jak žito. Od ledna do května byly první tři dny OČR neplacené. Za tu dobu jsem udělala 6 OČR + dva dny po placeném ošetřování (nevešla jsem se do doby 16 dnů a začínat nové OČR kvůli dvěma dnům stejně neplaceným nemělo smysl).Budeš to muset překlepat a doufat, že další školní rok bude lepší. U nás to tak zatím bylo. Teď jsou děti poprvé nemocné od začátku roku, už jsou doma přes týden, kašlou.Na třídní schůzce se u nás řeklo, že děti se nemocné dávat do školky nebudou, fungovalo to asi měsíc a pak zas nic. Učitelky s tím opravdu nic nenadělají. Nemocné dítě nepoznají. Když má dítě teplotu a matka mu hodinu před příchodem do školky dá něco na snížení, tak to učitelka nemá šanci poznat. U nás byly i děti s virovým zápalem plic. Maminka si je vyzvedla až v okamžiku, kdy jí volali ze školky, že její dítě je už úplně hotové.To je bohužel realita třeba tady u nás.Jana

Školka

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahojky,
naše holky taky byly pořád na hromadě. Přímo v jejich třídě je neustále zásobovaly dvě holčičky, které měly trvale sopel u nosu, červené podlité oči, opar přes půl pusy, atd. Učitelka, že prý už s rodiči několikrát mluvila a ti přitáhli potvrzení od doktora, že je dítě v pořádku, takže to museli respektovat... Nevím, jak by to vypadalo, nebýt těchto zásobovaček, ale asi stejně :-) Asi je to fakt o tom promoření, protože holky teď chodí druhým rokem, nyní uzavřely 7 týdnů docházky bez nemoci a vypadá to, že pokračují od pondělka osmý - včera sice malinko pokašlávaly a dnes při spaní chrochtaly, ale jinak jim nic není.
Píšeš, že "dokud dítě nemá teploty nebo infekční nemoc, tak smůla". Tak pokud to vyšlo z úst učitelky, tak ji ujisti, že nachlazení (správně nemoci z nachlazení) jsou vysoce infekční onemocnění! Potvrdí to každý zkušený lékař. Rýma je opravdu vysoce nakažlivá viróza, pokud není alergického původu...
Pokud naše holky onemocní rýmou, snažíme se je nechat doma aspoň 2 - 3 dny. Pokud se jim nerozjede kašel a rýma přestane téct, pak je do školky už dáme, i když mají pořád ještě co smrkat. Pokud se jim rozjede kašel nebo se ani po 3 dnech necítí dobře, jsou pak doma minimálně týden. Hlídá hlídací babička.
Jinak my máme ve školním řádu uvedeno, že mírné nachlazení není překážkou školní docházky. Tím se řídíme.

Hezký den bez nemocí!

Tom