Skip to main content

Ahojte maminky,ráda bych se zeptala,jestli používáte pro svoje mimi chodítka.My máme 8měsíců,na chvilku jsem holky do nich dala a moc se jim to líbilo.Ale při prvním mimi (3roky) mi to na rehabilitaci zakázali,prý se chodítka nesmí používat kvůli vývoji apod.(přitom máme všechny děti zdravé i ta starší byla OK,jen trošku lenivější).Samozřejmě to vše chápu,ale ráda bych znala i vaše názory a zkušenosti.Moc děkuji Monča.

ahoj, my jsme měli podobné

Obrázek uživatele KaterinaAd

ahoj, my jsme měli podobné jako Ester - tzn. aktivní chodítko a děti to strašně bavilo, tlačili ho ještě měsíce po tom, kdy začli samostatně chodit....nepovažuji ho za škodlivé, je to úplně jiný princip než to, kde se děti posadí...a hlavně jak psala ZuzaH, když nebylo po ruce, brali všechno, co se dalo tlačit, krabici s hračkami, židli apod., fáze podélného chození, o kterém mluví tuptisek u nás prakticky neproběhla, nejdřív se pořád stavěli a kecali zpátky na bobek, pak postávali a různě se otáčeli, něco málo nachodili kolem sedačky, ale brzy se začli pouštět sami a tlačit vše možné, jak jsem psala výše. Za ručičky je nikdo nevodil, až později když chodili jakž takž sami, tak jsme přidržovali za jednu..

Ahoj, musím ještě jednou

Ahoj, musím ještě jednou reagovat na tento příspěvek. Vím, že se děti nesmějí vodit za ruce, pokud ještě nechodí, je to zátěž jak pro nožičky tak hlavně pro ručičky, protože tím jak se špatně udrží na nožičkách, tak se za ručičky tahá a to je špatně. Ale myslím si, že pokud dítě ťape kolem nábytku a na nožičkách se udrží, není tlačící chodítko nijaké zlo. Jak už jsem psala, kdybychom chodítko neměli, holky si samy stoupají za židle, jídelní židličky,křesla...máme ratanová tudíž lehká....a schválně si je postrkují aby mohly ťapat.Myslím, že tak si k tomu samy dospěly, nikdo je nestaví a nenutí je, jejich tělíčko je na to připravené.Nevidím až tak velký rozdíl mezi chozením kolem nábytku nebo chození za chodítkem, pokud k tomu dítě není nějakým způsobem nuceno. Hezký den. Zuza a holky.

dodatek

ještě dodatek - nevhodná jsou absolutně všechna chodítka, jak ty sedící, tak i ty tlačící

chodítko ne

Ahoj,
jakékoliv chodítko je z mnoha důvodů pro děti, které ještě samostatně nechodí, nevhodné. Můžeš sice argumentovat, že přeci děti samy začínají chodit s oporou, ale v tomto případě se jedná o fázi "podélného"posouvání se s přidržováním podél nábytku, která právě a jediná je pro toto období žádoucí, ideálně dokonce pokud trvá co nejdéle. Vydat se dítě samo volně do otevřeného prostoru má až to zvládne samo, bez jakékoliv pomoci. Taktéž vodění dítěte za ruce do prostoru je nevhodné. To by vám řekla každá rehabka. My jsme chodítko holkám pořídili pro zpestření, ale až opravdu uměly samostatně chodit. Takže za mě jednoznačně ne :-) Helena

Ahojky, my máme také to

Ahojky, my máme také to tlačící chodítko a já se docela bála, aby s ním holky chodily, protože máme všude dlažbu a hrozně se jim to smeká, ale samy už se naučily, když si za to stoupnou,dám jim to na koberec a je to OK. Jinak u nás je teď oblíbené postavit se k jídelním židličkám, postrkovat je a cupitat za nima :-) Se sedímcím chodítkem zkušenosti nemáme, ale náš doktor je proti tomu a nedoporučil nám je. Hezký zbytek dne. Zuza

Ja jsem u starsiho syna

Obrázek uživatele lucka1974

Ja jsem u starsiho syna choditko mela.Miloval ho.Takze ho holkam vytahnu.Dle meho to chce vseho s mirou.Pokud tam das deti na chvilku,pro zabavu,tak se nic nestane.Starsi syn je zdravy,choditko opravdu nezanechalo zadne nasledky.

Re:

Moc děkuji za vaše názory,právě,že mám obavy holky to těch chodítek na sezení taky dávat (a jelikož mám zatím jen jedno a nemám zkušenosti s tím na tlačení,tak jsem nevěděla co preferujete).Tak tedy dokoupíme ty tlačící a uvidíme co na to holky řeknou.Jinak holky mám pořád na zemi na dece,pořád někam cestují a kutálí se,už zvedají zadek,tak myslím,že od toho roku ty chodítka využijeme.Ještě jednou moc děkuji.Monča.

Re:

Ahoj, my používame taky "tlačící chodítka" jako Esterka asi od 10 měsícu a nijak jsem kuky nenutila k tomu, prostě si jednou k tomu stoupli a šli, čučela jsem na ně jak orel páč já si myslela, že si musí nabít pusinu, ale oni to pěkně ustáli a moc se jim to takhle chodit líbí. Chodítko na sezení bych taky nikdy nedala.

Re:

Obrázek uživatele Ester-u2

Ahoj Mončo,
také nejsem zastáncem chodítek.Ale klučíci měli tohle od Chicca
http://www.chiccoshop.cz/Catalog.aspx?ItemNo=71517&VarCode=%2D&Act=Detai...

Je to už pro děti,které chodí samotné,pomáhá jim to při prvních krůčcích,je to jako vozítko,dítě sama jde,vozítko mu hraje a svítí.U nás začal brzy chodit Maxík,tohle se mu moc líbilo,používal od 10měsíce a také to chce trochu prostoru v bytě.
To chodítko,kdy děti sedí jsem neměla ani pro staršího syna.Ahoj Ester

re

Urcite nie, nepouzivat ich, a ani deti nijako "nepovzbudzovat" - tj. nevodit ich za rucicky, nevkladat ich do vselijakych kresielok, sedatiek a pod. Je treba deti nechat, aby sa na kazdu fazu - lozenie, sedenie, chodza - dostali sami. Ahoj, Martina