Skip to main content

Impregnace?

Posted in

Ahoj, chci se zeptat, jestli jste používali impregnaci na zimní boty Superfit s gore-texem? Jestli je to nutné impregnovat? Protože jsem četla, že boty s gore-texem se mohou impregnovat pouze jednou a to u důvodu aby nedošlo k ucpání membrány a špatnému odvodu potu ven. Tak si říkám, že to asi není potřeba impregnovat, ale jistá si nejsem. Lenka

Re:

Obrázek uživatele PetraN

Ahoj, existuje impregnační sprej určený přímo pro goretexovou obuv. Já mám trekové goretexové boty už spoustu let a při nákupu se mi dostalo v podstatě stejného poučení jako psala Renata...naimpregnovat přes použitím a pak čas od času. Já impregnuje většinou když boty někde hodně znečistím a pak je musím umýt, což je párkrát do roka. Boty slouží už asi sedm let a impregnace je rozhodně nepoškodila.
Dětem kupuju goretexové boty taky, tam impregnuju daleko míň, většinou za tu dobu, kdy je nosí než z nich vyrostou tak dvakrát a slouží jak mají taky:-).

RE.

Ahoj, tak teď už si nejsem jistá vůbec :o)) co bude lepší. No snad nic nezkazím tím když to jednou naimpregnuji. A příští zimu už budu vědět jestli impregnovat nebo ne :o) Všem děkuji a přeji pěkný den Lenka

Re:

Obrázek uživatele renataa

Ahoj, určitě impregnovat, před prvním vzítím 2x nastříkat a pak pokaždé po umytí bot. Právě tou impregnací se pory nezanesou nečistotama.

Monice

No ja prave nevim cim se to stalo. Boty jsem reklamovat nemohla, slo take o boty ze zahranici. A navic mi totiz promokly.Proto jsem to davala za vinu neimpregnovani.Kdyz uslchly, zmenila se bordo barva az temer k mysi sedive zlehka nacervenale. Dneska uz je mi to jedno, "prebolelo to a dostvalo".Ahoj a dik

Re:

Obrázek uživatele Ester-u2

Ahoj holky,
já jsem klučíkům koupila na zimu ty Superfitky od Gore-texu a v prodejně nám řekla prodavačka,že se to doporučuje právě jednou ošetřit tím impregnačním sprejem.Tak mi to nedalo,volala jsem tam dnes znovu a opět mi to bylo povrzeno.Ahoj E.

Re:

Jestli jsou skutečně goretexové, neimpregnovala bych! Tento materiál je zvenčí 100% nepropustný, pokud promoknou, reklamovala bych. Naopak pokud je nastříkáš, reklamaci by ti už nikdy nemuseli uznat!
Já mám např. goretexové tenisky, nosím je v dešti a jsou 100%ní. Až budou po čase promokat (reklamaci uplatňovat nebudu, nejsou z ČR), teprve potom je nastříkám.

Lindo, ztráta barvy URČITĚ nemá nic společného s tím, že jsi neimpregnovala! Monika

Re:

Obrázek uživatele Ester-u2

Ahoj Lenko,
pokud zakoupíš impregnační sprej NANOPRO- stačí impregnovat pouze jednou.
Ahoj Ester

Re:

Ahoj Lenko,
kdysi jsem taky nevedela, tak jsem boty neimpregnovala. Jenze dodnes nevim, zda ZTRATA BARVY bot byla nasledkem..:-(