Skip to main content

Ještě jednou autosedačky

Posted in

Ahoj,
omlouvám se, že opět zakládám téma autosedačky, ale četla jsem diskuzi níže a chtěla bych se na něco zeptat.
Klukům bude za týden 13 měsíců a ještě jezdí ve vajíčkách (Maxi cosi cabrio fix). Kluci mají 9kg a od hlavičky ke konci sedačky ještě tak 5cm, nožičky nám vlají.
Pomalu se začítám rozhlížet po nových sedačkách. Je lepší koupit 9-18kg nebo 9-36kg. A jaký je v tom rozdíl. Určitě chci polohovací.
Můžete mi prosím napsat v jakých sedačkách jezdí vaše roční děti a jak jste spokojené?
Děkuji

Re:

Ahoj,
děkuji všem za rady a zkušenosti.

Re:

Ahojky, my máme babypoint zenith, popravdě jsme se orientovali víc podle ceny (cca 3000 za jednu), ale zatím jsme spokojení, jdou i polohovat:-) Kupovali jsme je na léto, vůbec jsem si nedovedla představit, že by se kluci měli ještě pařit ve vajíčkách. Taky už jim hodně čouhaly nožky a ty větší sedačky jsou pro ně mnohem zajímavější, jízda v autě je rázem začala bavit, protože mají parádní výhled z okna:-) Jo kupovali jsme je, když bylo klukům 15 měsíců a měli cca 10 kilo.

Re:

Kaco, nožky čouhající z vajíčka ničemu nebrání, nevadí, není to ukazatel toho, že je vajíčko malé. Nožky čouhají většině půlročním dětem. Naopak, myslím, že Tereziny děti ve vajíčcích klidně ještě nějakou tu dobu jezdit můžou, vajíčko se stává malým, když je prostor nad hlavou od okraje plastu (ne potahu) skořepiny menší než 2cm.
Mmch moje děti jezdily ve vajíčkách do 18měs, byli prostě malí a stále se tam vešli.

Re:

Ahoj, našim holkám bude 14 měsíců a teď asi měsíc jezdíme v nových sedačkách. Koupili jsme Kiddy Comfort Pro a zatím jsme my i děti moc spokojení. Je to kategorie 9-36 kg, v testech vychází výborně. Mají dvě polohy, jen nejdou polohovat za jízdy. Rozhodovali jsme se mezi Romer Duofix Plus 9-18 kg a Kiddy. Cenově byly srovnatelné, něco málo přes 6 tis., ale Kiddy vydrží mnohem déle.

Re:

Ahoj, jestli už vám vlají nožky, tak to nové už chce. Taky máme 9-18, řídili sme se testy a tahle kategorie vychází prostě líp. Máme Kiddy infinity pro, vyhrála tuším v r.08. Isofix vždycky nezaručuje kvalitu, mrkla bych na ty testy. K.

Re:

Já bych řekla, že hlavní rozdíl je (kromě bezpečnosti o které píše Ester) v tom, že 9-36 nebývají polohovací. I když taky existují výjimky. Např. Stochemuler (nebo jak se to píše), ale ty docela propadly v testech. Asi je jich víc, ale z hlavy nevím.
Dále si myslím, že udávané váhové rozpětí je stejně jen orientační a dost záleží na výšce dítěte. Vem si, že vajíčka máš do 13 kg a dokážeš si v nich představit 13 kg dítě? Našim dvojčatům je 22 m, váží 11 kg a asi bych se pobavila narvat je do vajíček :D
To samé je podle mě s kategorií do 36 kg.

Re:

Obrázek uživatele Ester-u2

Ahoj,
cestujeme hodně a bezpečí dětí je pro nás důležité.Kluci mají sedačky Römer dou plus isofix.
http://www.babytime.cz/romer-duo-plus/
Jsme spokojení maximálně a vybereme i příště autosedačky této značky.
Dobře vyberte,ahoj Ester
PS:Máme koupené i sedačky 9-36kg,ale právě kvůli bezpečnosti je doporučována kategorie 9-18kg.A opravdu je tam vidět rozdíl,kluci ty velké autosedačky mají doma jako křesla.
Asi také záleží na tom,jak často jezdíte s dětmi v autě.
U nás se jezdí hodně,takže proto volba padla na Römerky.