Skip to main content

Stříhání nehtů - hrůza....

Obrázek uživatele Olitwins
Posted in

Mám 15-ti měsíční holky a ostříhat jim nehty, v podstatě od narození je hrůza a je to čím dál tím horší. Momentálně jim je stříhám, když už je délka fakt neúnosná, skoro si je dřív polámou. Mám takový kleštičky a pilník. Většinou musí jednu holku někdo držet, já stříhám... i tak je šílený kroucení se (tělo, ruka, prsty....) a jekot. Občas to musím zvládnot sama, to jedině v židličce na jídlo (aby mi nezdrhla...) a ostříhat takhle oboum nehty se zdá, že mi zabere celý den... plus jsme všichi totálně vyštavěný... Prosím poraďte.....

Re:

Obrázek uživatele Olitwins

Diky... alespon vidim, ze nejsem sama... Zkusim si teda koupit nuzky s kulatyma hranama, treba to bude lepsi.. Jinak zapojuju kohokoli, kdo je po ruce a zpivam a delam vopicky atd. Taky jim vzdycky rikam, ze nevim, proc tak jecej, kdyz za par let budou za manikuru a ne takhle "luxusni" platit v salonu tezky penize, cha, cha... Ve spanku do toho nepujdu, mely jsme spousta problemu se spanim a moznost,ze bych je vzbudila je tak hrozna, ze radsi preziju to krouceni a brekot..... Takze nehtum ZDAR

Re:

Ahoj. Taky zažíváme boj u stříhání. Já tedy stříhám večer po koupání, nůžkami. Manžel musí dělat divadlo a pak to docela jde, někdy líp někdy hůž. Většinou zabírají zvířátka. Katy.

Re:

Obrázek uživatele jarnem

Ahoj,
co takhle to zkusit stříhat ve spánku? Pár známých to tak dělá a prý si to nemůžou vynachválit. Stříhají teda přes den (v poobědovém spánku), a když děti usnou a spí tvrdě. Já bych to zkusila.
J.

Re:

jo používam zatím jednom nůžky, žádné krásné stříhání, jeden nehet většinou na jeden střih. Tuhle jsem četla, že dětské nehty by měli být úhledné kulaté, to zase psal nějaký bezdětný chytrák.

Re:

ahoj, mám také 15M holky, právě večer jsem absolvovala stříhání nehtů na nohou, pouze u jedné, druhou bych psychicky ani fyzicky nezvládla, jsem na ni dva. Na nohou stříhám také v krájní nouzy, na rukou většinou teď drží, ale musím se trefit do nálady, většinou u reklam,chvíli vydrží.papa H. a holky

Re:

Cauky, tak ja zacla strihat nehty na ruckach venku v kocarku - nemuzou zdrhnout a vetsinou je neco zabavi, tak je to mnohem jednodussi nez doma. (S nohama v tomto pocasi neporadim :-) ).Pouzivam ostre nuzky s kulatyma hranama. H

Re:

Ahoj,u nás je to taky horor. Ale nám zase zabírá,když je stříhá někdo jiný a já tam nesmím byt. Taky používáme nůžky. Co zapojit babičku,když hlídá?

re

Ahoj, tiez mi to ide lepsie manikurovymi noznickami. Nechty sme strihali len ked spali - najlepsie cez cen v kociku - vtedy som nepotrebovala drzat medzi zubami baterku. Teraz uz cez den nespia, tak je to boj, a ako bolo napisane nizsie, musim sa trafit do nalady, vtedy ako tak par prstov vydrzia, vsetky naraz nie. Ahoj Martina

Re:

Ahoj, já stríhám nůžkami, jde mi to tak nejrychleji. Jeden čas zabíralo jim u toho vyprávět, třeba o prstíčkách. Ted to dělám tak, že když je náhodou zaujme pohádka, tak je čapnu a na klíně stříhám, někdy zaberou reklamy. K.

Re:

Obrázek uživatele Halinka

Ahoj,
já stříhám jen nůžkami - jeden nehet jedno střihnutí. Je to fofr a u toho jsem jim vždy dělala divadýlko, hrála si s jejich prstíky atd. Nebo moji kluci nevnímají co se děje, když je posadím k večerníčku :)
Přijde mi, že si zvykli, tak už nemusím vymýšlet alotrie a stříhání nehtíků je fakt rychlovka. Stříhám nehty na rukou i nohou po koupání a hlavně je nesmím nijak násilně držet - to by pak řvali a kroutili se. Posadím si je na klín čelem k sobě, aby dobře viděli a povídám, ukazuju a u toho stříhám. Pokud se mrní, tak počkám na večerníček :)
Halka

Re:

Co třeba zkusit nějakou básničku ?!? Někdo stříhá zásadně ve spaní, ale to jsem osobně nikdy nezkoušela.
U nás to jednu dobu bylo taky dramatický, hlavně na nohou, ale posledních pár měsíců dobrý. Neříkám, že ostříhám všechny nehty na jeden zátah, ale když se trefím do nálady, drží a koukají. Nestříhám večer, to jsou jak utržení ze řetězu, spíš ráno po probuzení. A kolikrát příjdou sami,když mají zatržený nehet. Vadí jim to a rádi se nechaj ostříhat.
Kor holčička drží líp. Jo a je jim 22m. Tak vydrž :)