Skip to main content

autosedačky - jsou tyto dobré?

Posted in

Ahoj maminky, já vím, že tady už byl obdobný dotaz, ale přeci jen, kluci nám pomalu vyrůstají z vajíček a tak budeme shánět jiné, manžel se díval v Globusu na tuto autosedačku Autosedačka Classic Comfort 9-36 kg, je za poměrně dobrou cenu, až moc dobrou, že si říkám, aby byla kvalitní, nemáte ji někdo? Vypadá docela dobře, jenže my nemáme žádné zkušenosti, děkuji za rady a tipy . http://www.mimi-klub.cz/produkty/nabidka-mesice/autosedacka-classic-comf...

Re:

Ahoj,
nechci ti radit, kterou sedačku vybrat, to si musí každý zvážit sám, podle svých finančních možností, ale určitě doporučuji polohovací. Starší dcera má kat. 9-25kg polohovací, naprosto vyhovuje a dodnes v ní při cestě spinká, jsou jí čerstvě tři roky.Když usne a sedačku má nastavenou do sedu, tak jí padá hlavička a neumím si představit, že by takto spala např. 2h, takhle jí sklopím a v pohodě si pochrupuje:-)
Lucka

Re:

Laajo, měla jsem vytipované taky Maxi Cosi Tobi, ale momentálně neměli a když jsme vzali Romer king, dostali jsme dobrou slevu a spokojení jsme. Mají výbornou ochranu proti bočnímu nárazu, hezky se polohují ...
Jinak doporučuju vyzkoušet naživo na dítěti. Fakt některé nemusí "sedět", píšu vlastní zkušenost.

Re:

Obrázek uživatele Laaja

Ahoj,
koukám, že se tu strhla dobrá debata. No já teď vybírala dětem nové autosedačky a měla jsem vytipované Romer king trendline nebo jakoukoliv jejich řadu, anebo Maxi Cosi. Oboje vychází dobře v různých testech. Podívej se třeba na babyweb, tam se dají dohledat testy autosedaček a články o nich. Jinak ideální, z mého pohledu, jsou pětibodové pásy a polohování. Snadná manipulace a odjímatelný potah na praní...no dobře vyber. Jo a když si dáš práci, fakt se dají sehnat celkem levné a nové v akci. Lája

Re:

Ahoj,polohovat se dají.Mělo by tam být napsáno,do kolika jdou poloh,i když mi využíváme dvě,sed a leh.

Re:

Ahoj holky, moc děkuju za názory, moc jstem i pomohly, teď už vím, na co se vyloženě zaměřit, jen se Vás ještě zeptám, oni se tyto sedačky od 9 - 18 kg dají polohovat? Já myslela, že v nich to dítě jen sedí.

omlouvám se...

Obrázek uživatele niccina

naše sedačka konstitučně vypadá úplně stejně,ale pětibodové pásání MÁ...
neuvědomila jsem si,že je tam vlastně nevidím,páč vzhledově vypadá fakt stejně...
navíc ještě máme nějaké spony na nastavení pásů z auta...
takže oprava,nešla bych do ní...

Re:

Jinak tento typ autosedaček nehaním, ale je fakt až pro starší děti, a konkrétně na tomhle by mi vadilo, že se pás z auta nedá nastavit podle výšky dítěte tak, aby nešel přes krk, ale šel přes rameno.
http://www.facebook.com/home.php?#!/photo.php?fbid=10150272624735241&set=a.10150251055880241.461544.761700240
tady jsou ty Romerky uprostřed a vpravo, klukům bylo v té době 2 a 3/4

Re:

http://www.youtube.com/watch?v=CVjPLwZ_gmE&feature=related

Pavlo, každý dělá, jak umí. Máme 4 děti, rozpočet velmi napnutý, ale na kvalitní autosedačky jsme ochotni si i půjčit, když je to nutné. Resp. my jsme je kupovali za pomoci rodičů, přispěli nám na to místo dárku na nějaké narozky tuším. Nevím, jak staré máš děti, ale autosedačka bez 5bodového pásu je vhodná pro děti od 15kil (cca 4roky), do té doby nejsou děti konstitučně vybavené na to, aby se v případě nárazu zle nezranily. Nemyslím si, že drahé = kvalitní automaticky, ale v případě autosedaček to tak bývá, tady víc než kde jinde se za kvalitu a prověřenost platí. Je každého věc, v čem vozí dvoje děti, já osobně riskovat nehodlám. Jsi si jistá, že v případě nárazu tvoje dítě pásem nepodjede a neskončí na předním skle? Kudy vede 3bodový pás na tvém dítěti, není to náhodou přes krk? Jestli ano, v případě prudšího nárazu může tento pás dítěti i uříznout hlavu.

Re:

Já bych takovou sedačku nekoupila. Sedačka, která nelze polohovat, mi příjde na dvě věci ...
Máme Romer King a v odkazu, který Ti psala Simona, je za dost dobrou cenu. My kupovali vloni za 4400 a to jen proto, že jsme chytli vánoční slevu. JInak si nemyslím, že 4tisíce za sedačku je něco hrozného. Jde přece o bezpečnost dětí. Peněz vůbec nemáme nazbyt, ale na tomhle nešetřím. Některé zdravotní pojištovny dokonce na sedačky přispívají, tak se zkus popídit ....

oprava

Obrázek uživatele niccina

do sedačky ze supermaketu bych nešla,ale do tohoto typu ano

Pavla

re

Obrázek uživatele niccina

zdravím,
pro simonu:dát téměř 4000 za jednu sedačku je fakt neskutečná palba...řekla bych dost předražené...
jinak k sedačce paní najbrtov : nemáme stejnou,ale hodně se jí podobá,kupovaná nová,cena bylá plus mínus obdobná...
jinak tato sedačka je opravdu až pro děti co sedí...
já jsem s tou svojí spokojená,je hezká,i když vím,že to není podstatné,děti sedí,nevyvléknou se.
Takže za mě,do sedačky bych nešla,ale do tohoto typu ano.Já jsem s nimi fakt spokojená...
Pavla

Re:

Aha, tak to je fakt čas na výměnu. Nevím, jakou cenovou hladinu si představujete, ale našla jsem tyto, máme je taky a jsou naprosto skvělé, cena v porovnání ke kvalitě taky super.
http://www.autosedacky-kocarky.cz/store/goods-aBR750c-44-autosedacka-rom...

Re:

Aha, tak to je fakt čas na výměnu. Nevím, jakou cenovou hladinu si představujete, ale našla jsem tyto, máme je taky a jsou naprosto skvělé, cena v porovnání ke kvalitě taky super.
http://www.autosedacky-kocarky.cz/store/goods-aBR750c-44-autosedacka-rom...

Re:

Ahoj Simčo,
děkuji za názor, taky se mi ta sedačka zrovna dvakrát nezdá. Jinak dětem je osm měsíců a hlavičku mají přesně na konci vajíčka (nohy jim čouhají taky, ale to neřeším :-)). My už tak mapujeme situaci, počítáme s tím, že nové autosedačky pro nás budou aktuální tak kolem Vánoc, taky se mi do toho nechce nějak brzo, sice jeden už sedí, ale druhý ne, a taky kvůli tomu ,že pak bude pro mě i horší manipulace, takhle je přeci jen mohu v sedačkách kamkoliv z auta přenést, jak je budu nosit pak, to nevím.

Re:

Najela jsem teď na tvůj starší dotaz ohl jogurtu, tam píšeš, že dětem je 8měs? To by měly ještě vydržet ve vajíčku, jestli máš fakt dlouhány, tak sedačku kat 9-18kg.
Jinak z vajíčka dítě odrůstá, až když mu přerůstá hlava přes okraj. Resp. když má hlavu méně jak 2cm od okraje plastu skořepiny. Čouhající nohy ničemu nevadí, čouhají většině dětem.

Re:

Ahoj, nevím, jak staré máš děti, ale jestli do teď byly ve vajcích, tak asi kolem roku? Tahle sedačka nemá 5bodový pás, alespoň na tom obrázku není, není naprosto vhodná pro roční děti. Nikdy bych nekupovala no name sedačku z hypermarketu, je to příliš velký hazard se zdravím dítěte. Jak moc jste limitovaní financemi? Šla bych rozhodně do kat 9-18kg a pak se řídila nezávislými testy, které dělá např ADAC, a skombinovala to nějak s vašimi fin. možnostmi. Osobně nemám ráda ani Babypointy, ale i ta by byla rozhodně lepší než tato sedačka.
Ještě jeden tip - hledej v loňských výprodejích.