Skip to main content

Prodej na MMB...poradte mi prosim

Obrázek uživatele Olitwins
Posted in

Ahoj,

začínají se mi fakt už hromadit věci po holkách, něco jsem prodala zde na inzerci, ale musím už se toho prostě zbavovat. Takže MMB se zdá být to pravé místo. Můžete mi prosím poradit? Samozřejmě jsem se tam koukala... platit se mi nevyplatí...jen mě zajímají Vaše zkušenosti... Mám spoustu oblečení a věcí jako lehátko, vanička atd., všechno bylo nový a je v perfektním stavu, ale značky tady asi maminky znát nebudou... vše od příbuzných různě ze zahraničí. Dá se jen lehce použitý oblečení prodat za víc, nebo jde každýmu jen o cenu? A za kolik se prodává, za cca 50 procent ceny v obchodně nebo míň? U větších věcí typu lehátko, je šance, že by si to někdo vyzvedl osobně? Dost jezdím mezi Prahou, sever. a vých. Čechami a skoro bych velký věci někam dovezla, než to balila a posílala poštou (aby se to ještě rozbilo).... No budu ráda za jakýkoli postřeh...
Dík.

Re:

A u vás sa nedá inzerovať na Modrom koníkovi? Máte to tam zadarmo a obnovujete inzeráty podľa potreby. Ja som tiež chodila na MMB ale odmietala som platiť a ako to tu už bolo spomínané po pár dňoch som už nič nepredala a ak si človek nezaplatí nemôže inzeráty obnovovať :-(. A na moje prekvapenie na koníkovi som predala takmer všetko. Cenu dávam odhadom, vždy si poviem koľko by som za to bola ja ochotná zaplatiť :-), prípadne popozerám za koľko podobnú vec predávajú iní a dám o čosi nižšiu cenu. Časom ju ešte znížim ak sa tovar nepredá.

Re:

Ahojky, taky se přikláním k tomu platit si to nejlevnější členství. Stačí to vždy na 3m, když prodáš větší množství, tak prodloužíš zas po čase až se ti to nakupí. Nejdřív jsem si taky neplatila, ale věci mi rychle zapadly dozadu a po 2dnech jsem neprodala nic. Takhle denně můžu aktualizovat a prodávám ted pravidelně, o pracnosti nemluvě. Cenu určuju i podle toho jak se tam podobné nebo stejné věci pohybují. Značkové jsou samozřejmě nejlíp, ale než aby to doma leželo, tak prodávám za průměrné ceny. Uvidíš jak ti půjde prodej, zaplatit členství můžeš kdykoliv... K.

Re:

Ahojky, taky se přikláním k tomu platit si to nejlevnější členství. Stačí to vždy na 3m, když prodáš větší množství, tak prodloužíš zas po čase až se ti to nakupí. Nejdřív jsem si taky neplatila, ale věci mi rychle zapadly dozadu a po 2dnech jsem neprodala nic. Takhle denně můžu aktualizovat a prodávám ted pravidelně, o pracnosti nemluvě. Cenu určuju i podle toho jak se tam podobné nebo stejné věci pohybují. Značkové jsou samozřejmě nejlíp, ale než aby to doma leželo, tak prodávám za průměrné ceny. Uvidíš jak ti půjde prodej, zaplatit členství můžeš kdykoliv... K.

Re:

Ahojda, tak ja mam clenstvi zdarma a musim uznat ze ale prodavam minimalne a hlavne pouze vetsi vecicky, jako kombinezky, bundicky...co se tyce mensiho obleceni( mikinky, tricka, puncochacky,...) tak na to nemam nervy to nafocovat a popisovat, tyto vecicky pak prodavam ( a uspesne) na burzach (vetsinou kazde MC nejakou 2xrocne porada). Jdes s cenama sice o trosku dolu nez za kolik bys prodala pres MMb, ale zbavis se celkem vseho behem 3=4dnu"=))Mektere MC maji i burzy ze si zaplatis misto a stojis si primo u prodeje vecicek, ale s tim nemam zkusenosti. Jinak co se tyce velkych veci (kocarky, zidlicky,...) tak jsem vzdy inzerovala na MMB a Sbazaru a vetsinu vetsich vecicek jsem prodala pres S bazar

Re:

Obrázek uživatele LucieR

Já holky pode mnou nečetla, tak možná se budu opakovat - fakt se chci věcí zbavit a dneska je pár značek, které má každý. Když prodávám třeba body z HM, najdu si jiné nabídky a jdu s cenou ještě dolů, nemám zájem o to, aby mi tady ležely pytle hadříků. I kolotoče apod., když to jsou nonames, cenu odhadnu a snažím se jít co nejvíc dolů. Jinak mám měsíčně nejméně prodej za 500,- (a to moc těch dobrých značkových věcí nemáme, spíš tesco...)takže si platím jednu hvězdu. Lucka

Re:

Obrázek uživatele KaterinaAd

Ještě jsem chtěla napsat, že nejlíp se samozřejmě prodávají známé značky, nejlépe Next apod., jsou maminky, které ani jiné věci nekupují. Já zpravidla vyhmátnu v Nextu slevu, kdy se prodává za 50% a nemá problém prodat za cenu jen o malilinko nižší. Nové věci méně známých značek opravdu výhodně neprodáš...
Souhlasím s Ladou, je výhodnější zaplatit si alespoň nejlevnější členství, ty aktualizace jsou k nezaplacení. Asi rok jsem fungovala zdarma, ale už druhý den jsou věci na xté stránce a zapadnou...tady stačí kliknou a hned jsou zase na první. Tuším že 900,- stálo členství na 3 měsíce a už během pár prvních dnů jsem prodala více než za předchozí rok. Je taky výhoda, pokud máš i věcičky nové, které děti neunosili, že je můžeš jako nové inzerovat, jsou maminky, které obnošené, byť minimálně, nekupují a i když do popisku napíšeš, že jsou nové, tak jim je vyhledávač neukáže. Kdybys chtěla ještě cokoliv vědět, klidně písni mail.

Re:

Obrázek uživatele LadaVac

Ahoj,
já na MB prodávám a kupuji už přes tři roky. Rozhodně to chce mít placenou službu. Stačí ta nejméně dráhá / ametyst/,ale jak to dáš neplacené,zapadne to dozadu a nikdo si toho nevšimne.V této službě máš denně 10 aktualizací a jednu aukci týdně.
Kromě nafocených věcí / je třeba si dát opravdu práci s fotkou a popisem,to dělá hodně,vybírá se zkrátka očima/,je fajn si dát třeba inzerát,že hledáš maminky na stálý odběr. Pak zjistíš,že třeba ani za 2-3 měsíce už službu nemusíš platit dál a vše budeš nabízet po dohodě jen svým zákaznicm.Já mám takhle uložené oblíbené prodávající a kupuji hodně od nich.Vím,že i tady se stane,že se spálíš,ale já už přes MB prodala tři kočáry,prakticky všechno oblečení a to nejen po dětech,ale i po sobě a sehnala jsem tam vše,co potřebuji i do domácnosti. Takže mě to vyhovuje. L.

Re:

Obrázek uživatele Hana H.

Ahoj, je to svizel, to prodavani, nejlepe, kdyz mas nekoho, kdo si od tebe bere vse, maji deti trochu mladsi a vyhovuje jim tvuj vkus.
Ja kupuju detem vse nove, mame myslim vsechno hodne zachovale, ale malokdy jsem to prodala za 1/2 prodejni ceny. Spis dostanes za bednu obleceni tolik, kolik tam stala jedna nova bunda :-) Nemam nervy ani cas donekonecna premerovat a posilat nekomu informace, jak velky je zmolek na svetru (nakupni cena 400 kc, prodava se za 100 a je noseny 1/2roku a zachovaly), jestli je vic modry nebo min modry nez na fotce atd... Takze me to jednou vyskolilo, kdyz se pani zeptala na rozmer a druha v zapeti si vec vzala, tak jsem ji to poslala, a ta prvni pani mi dala takovych jmen, ze jsem se zarekla, ze uz nic prodavat nebudu. A radeji to rozdavam potrebnym. Ale neni to pravidlo. autosedacky, croozer, lyze... jsem prodala zcela bezproblemove. Lyze a lyzaky jsem poslala, Croozer a sedacky jsme privezli do Prahy. Preju hodne stesti a pevne nervy :-)

Re:

Obrázek uživatele KaterinaAd

ahojky, já jsem přes MMB prodala prakticky všechno od oblečení přes jídelní židličky, kojící polštář, odsávačku....
Za prvé je velká výhoda, pokud máš v jedné velikosti více věcí, pokud se některé mamince budou líbit, raději o něco připlatí než platit x krát poštovné pro jednu věc. Cena - záleží samozřejmě na tobě, je dobré kouknout pro srovnání, za kolik obdobnou věc prodávají jiné maminky, pokud to jsou u nás neznámé značky, je to horší...doporučuji hodně kvalitně nafotit a popsat.
Při zadávání inzerátu máš kolonku o dodání - tam já vždycky píši buď poštovné dle tarifu nebo pouze osobní předání tam a tam..