Skip to main content

ahoj maminky, zase otravuju, pořád přemýšlím, jak to udělat s jídlem ,aby nám to vyhovovalo, aby děti nebyly hladové, ale zároveň, abych je nepřecpávala, možná blbý dotaz, vím, že každé dítě je jiné, ale tak jen myslíte, že by to šlo udělat s jídlem takto?
kluci jedí mezi 4-5:30 h - 150 ml mléka, poté jedí v 8 h také 150 ml mléka (říkala jsem si, že bych toto mléko nahradila jogurtem , ale mám strach, aby jim stačil do oběda), v 11 h masozeleninový příkrm (pomalu najíždíme, zatím se ještě dorážejí mlékem), poté mléko v půl druhé, a poté v 16 h přesnídávka a v 18:15 h krupicová kaše.
Myslíte, že by to takto šlo? Děkuji 'Vám za názory

Re:

Ahoj,pokud Ti to vyhovuje a dětem taky,tak to nech být. Třeba za pár dní budou spát déle a tím se to vyřeší a ty najedeš na pět jídel denně. A k včerejšímu jídelníčku,co bych udělala já: v těch 10 banán nebo jiný ovoce,budou mít větší hlad v poledne,oběd nevím,jestli jim půl skleničky stačilo,tak bych to mlíko dala hned,aby vydrželi do svačiny,to bych dala jogurt ,no a pak večeři. Nevím,jak chodíte spát přes den.Tak to řvaní ve dvě je asi únavou,tak pokud budou napucnutý od oběda,tak u mně by měli smůlu,šli do kočáru a ven. My chodíme taky ve dvě spinkat,ale v postýlce. Holky v kočárku moc nespí,tak jsou naučený na postel,pak svačina a teprv potom ven až tak do 6.Musíš vyzkoušet co vyhovuje tobě,třeba to za měsíc bude jinak.

Re:

Obrázek uživatele LucieR

Ahoj, my máme se Zuzi podobný režim jako Romana, tak to nebudu rozepisovat. Jen mlíčko před spaním nemá - nechce. No a Sára si vezme z příkrmů jen pár lžiček (3-5), takže každé její jídlo dojídáme mlékem. Jinak to mléko kolem druhé - my máme jogurt (denně), ale mléko mi divný nepřijde, podle mě ho není nikdy dost :-). Samozřejmě ta Sáry verze není v pohodě, je jí 10m a je na hranici toho, kdy jí stačí vitamíny z toho minima, co si z příkrmů dá, ale stále doufáme, že se jednou chytí. Ty vaše časy se mi zdají ok, vyhovují dětem? Nemají hlad, přibírají? Tak je to dobře :-)

Re:

Ahoj,nám je 7,5měsíců a máme to takto:
mezi 6.30:7.00-mlíko 200ml
9.00 - přesnídávka nebo banán(oba po jednom)
11.00 - masozelenina(napůl,moc jim to nejede.Hlavně nechtějí vařený,takže zatím kupujem)a 90ml mlíka
13:30-14.00- jogurt(taky každý jeden)
Pak chodíme ven a to sebou beru na mlsandu kukuřičné křupky,ale jen pár.
17:30-18:00- kaše
A před spaním ještě mají znovu mlíko tak 200ml.Mlíka vždycky dělám radši víc a oni si vypijou co potřebujou.Jinak během dne dávám čaj a to někdy vezmou míň, někdy víc.Chodí spát v půl osmý a spí do rána do těch půl sedmý.

Tak snad jsem trochu pomohla,taky nevím jestli je to to pravé,ale nám to tak vyhovuje,měj se hezky ahoj Romana Eliška a Dominik

Re:

ahojky, moc děkuju za názor, dávám mléko proto, že pak chodíme na dvě hodinky ven a v těch půl druhé až druhou hodinu, už jsou tak vyřvaný, že už nemůžeme být doma, tak dám mléko a jdeme ven. mě děti vydrží po mléce přes den bez jídla tři hodiny. Tak já nevím, taky jsem zvědavá, zda někdo něco napíše. Dnes jsme jedli v půl šesté mléko, poté v půl osmé mléko, dále v deset hodin jogurt (jeden kelímek na půl), ve dvanáct oběd, (ale nedoráželi se mlékem, snědli každý půlku skleničky zhruba), poté v půl druhé mléko a ve čtyři přesnídávku a v půl sedmé kaši. Což možná bude takhle lepší?

Re:

Obrázek uživatele Laaja

Ahoj,
už je mi až trapně, že patřím mezi pravidelné odpovídatele na tvé otázky. Jenom mi nejde do hlavy, proč dáváš v 11 oběd a pak v 13:30 mlíko? To už je zbytečné ne? Děti v tomhle věku vydrží i 4hod bez jídla, zvlášť, když se ti po každém příkrmu ještě dopíjí mlékem... no jsem zvědavá, co napíši ostatní. Já bych zkusila posunout všechny časy od 8 hodiny tak o půl hod, a tu svačinu posunula na dřív, třeba na třetí, když v šest večeříte, a vynechala bych to mléko v jednu...měj se Lája