Skip to main content

Vestavěná šatní skříň

Posted in

Ahoj holky,
již delší dobu u nás probíhá celková reko našeho nového bytu. Brzko by mělo být hotovo a já přemýšlím nad vestavkou...
Na čem vám stojí,na pevné podlaze (beton+stěrka) či plovoucí(dlažbě-linu)? Co máte za zadní stěnu-sololit?? Stojí na nohách,které jsou schované,nebo na korpusu?
Skříň už máme zazálohovanou,ale nechci volat truhářovi když nevim na co je lepší ji postavit,jestli máme za skříní štukovat atd...
Díky moc :-)
Vendina

Re:

Ahoj,
taky se přidám s radou.
Dobře si rozmysli jak tam budeš chtít police nebo šuplíky, já nad tím moc nepřemýšlela a teď lituju. Šuplíky jsou lepší na drobné věci (ponožky, prádlo..atd.), lepší jsou jednotlivé šuplíky, než dvojité a police si taky rozmysli, je dobré do jednoho "kaslíku" dávat třeba trička a do druhého třeba mikiny. Když uděláš jen jednu vekou polici, věci se hůže udržují v "komínkách". A taky výška a možnost nastavitelnosti polic je důležitá. Horní úložné prostory, kam normálně nedosáhneš, je dobré moc nedělit, a nechat je volné. Taky je dobré mít část "šatní" kde můžeš dát ramínka (já mám sníženou výšku, jen pro košile a halenky).
Jinak nám skříň taky stojí na dlažbě, a "záda" skříně tvoří stěna s nátěrem (nemáme žádný speciální, normální primalex, a ještě se mi nestalo, že bych měla věci od malby.

Re:

Ahojky, my si nechávali dělat vestavěnou skříň, když už jsme bydleli, ale asi bychom volili stejný způsob i předtím .....
Máme korpus (boky a přepážky) + police + dno z lamina a zadní stěna natřená klasicky bílou barvou, která nebarví. Skříň máme až do stropu, ten je taky z lamina. Stojí nám na pevné podlaze - na dlažbě. Nohy jsou dle mého názoru zbytečné, akorát by se pod ně prášilo.

Re:

Obrázek uživatele Olitwins

Vendino,

já mám skříň od f. Libovický, mám ji vždy na parketách nebo dlažbě, ale někdo ji dává i dno skříně z korpusu, což mě přijde nesmysl. Záda skříně mám buď z korpusu (kde jsem měla místo do hloubky, ač je to dražší) a nebo mám stěnu natřenou speciální neotíratelnou barvou. Zadní stěna by mohla podle mě být i sololit (to mám u jiné skříně), ale pokud chceš ušetřit, zvolila bych malbu na stěnu.