Skip to main content

Nechtějí jíst kaši

Ahoj všem:-)
Naši kluci - 10m, mi odmítají veškeré večerní kaše, už jsem z toho zoufalá, zkoušela jsem i krupicovou, z vloček,..., samo instantní nemléčné, mléčné,...
Jediné, co mi pijí je mléko, dáváme Nutrilon 2HA, většinou jim do toho přidám i piškoty, aby to bylo trošku hustší a víc je to zasytilo.
Samozřejmě špatné spí, usínají v 19h, pak se budí v půl 1, a ještě v půl 5 na jídlo:-( Spíme hůř, než když byli malinkatí, a už to trvá přes 2 měsíce?
Tak zkouším, jestli někdo neporadí.
Moc děkuji, Dana a rarašci.

Re:

Díky za odpovědi, masozeleninu jedí, dám jim to i večer, to mi většinou snědí. Ono je pravda, že se člověk snaží řídit tím, jak by se to mělo, ale ono to tak často není:-)
S tím spánkem - už se opravdu těším, až se to zlomí:-).

Re:

Jak to tak čtu, připadá mi, že většina dětí od určitého věku kaše nechce. Mně se stále ještě daří kaše ke snídani (22m), ale zhruba od Vašeho věku večer ani lžičku.
Neřeš to, prostě jim dej k večeři něco jiného a ušetři si nervy.
Co se týče spaní, taky myslím, že to večeří (hladem) nebude. Spíš věkem, časem se to zlomí.

Re:

Danndo jen tak na okraj... naši kaši baští jak diví, a taky spí hůř než když jim bylo tři měsíce, ono to s tou večeří nemusí vůbec souviset. A masozeleninu k obědu jedí? Jestli jo, tak bych jim to dala klidně i k večeři.. nikde přece není psáno, že dítě musí mít nutně k večeři kaši :)

Re:

Ahoj,
mně taky první syn absolutně odmítal kaši, zkusila jsem snad všechny značky a příchutě. Nakonec jsem to vyřešila tím, že jsem v poledne toho uvařila víc a večer ohřála to polední jídlo. Zasytil se a spal.
Teď mám 7,5měs. dvojčátka a ti naštěstí kaši milují, takže další důkaz toho, že každé dítě je naprosto jiné.

Re:

Cauky, tak u nas bylo presne to same, taky jsem se tu na to ptala, kasi jedli snad mesic - jen pod natlakem :-), ted davam pokrajeny chleb s Lucinou a napr.nakrajenou okurku, povarenou brokolici, mrkev - nasim je 11mes. a strasne radi se krmi sami, takze jsou nadseni, ale moc se toho nenaji - ja pak jeste kojim a cca 1x se budi v noci.Hanka

Re:

Ahoj,nas jeden taky kasi odmita.Maji 9 mesicu.Davam mu co ma rad,testoviny s trochou masla,chleb s maslem,noky,brambory s maslem a je naprosto spokojeny :).Martina

Re:

Ahoj Tome,
my to máte s jogurty težké, zkoušela jsem dávat, ale jeden má exémy, když byli menší, tak podezření na alergii BKM, tak se teď bojím právědávat.
Už jsem zkoušela dávat bílou Aktivii, jedli jí hezky. Pečivo jedí, tak to můžu vyzkoušet, jestli si dají i večer.

Re:

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahoj Dano,
jak jste na tom s jogurty? Už je baští?
Až jim bude 12 M a bude víc možností - např. mléčná či sýrová omáčka s těstovinami...
Co chléb nebo pečivo s Lučinou?
Tom