Skip to main content

co se děje na genetice?

Obrázek uživatele KaterinaAd
Posted in

ahoj holky, poradíte mi prosím, co se děje na genetice. Je mi jasné, že to bude spíš o pohovoru, ale jestli se tam třeba dělá i ultrazvuk...Budu v 10 týdnu. Jde mi o to, že jsem nevěděla, že jsem těhu a byla pod narkozou, takže proto mě tam gyndařka poslala a já vlastně přesně nevím, kdy byla poslední MS, a stáří mimi bude asi rozhodující...díky, Katka

Re:

Ahojky,ja jsem byla na genetice..ale z duvodu,ze mi bylo 35 pryc.Po dohode s mym gynekologem a ja jsem sama chtela odber plodove vody.Kdyby se tam nahodou neco objevilo...tak abych to mohla resit.....
Nejdrive jsme s partnerem meli skoro hodinovy rozhovor s genetickou a pak me hned vzali na odber plodove vody.Dvojky jsem cekala dvojvajecne,tak to bylo hned 2krat.Partner tam byl celou dobu se mnou,je to neprijemne,ale da se to vydrzet.Pak jsme jeli domu a chce to klid.Vse dopadlo na jednicku a hlavne jsem vedela pohlavi cacorek.Pak jsme mela jeste cca. za mesic kontrolni ultrazvuk.Vse mi provadeli v Genetu,v Praze....setkala jsem se s naprosto profesionalnim pristupem.
Holky se narodily letos v cervnu,o 3 tydny driv a uplne v poradku.Pro moji povahu to bylo zasadni,mela jsem klidne tehu,ze se tam nic vazneho neobjevilo.Preju pohodove tehu a pak pevne nervy s dvojkama...ap pa Lucka :o)

Re:

Držím palce ať je vše O.K. a máš pohodové těhu.

Re:

Obrázek uživatele KaterinaAd

Pájinko, u mě bude hodně důležité stáří těhu, protože podle toho budou posuzovat, co se v tom konkrétním týdnu, kdy jsem byla pod narkozou vyvíjelo a jestli to mohly ovlivnit ty léky, co jsem dostala. Protože jsem samozřejmě dítě neplánovala, a moje MS je jednou za uherský rok, tak to vůbec neeviduju a jsou to pro mě hrozné šoky:-)

Re:

Ahoj Katko,mně poslali z gynekologie na genetiku kvůli jednovaječnosti dvojek v 13 tt a chodila jsem tam asi do 23 tt.Dělali mi screening v 1. i 2. trimestru a na každé návštěvě ultrazvuk.Pohovor pokud si dobře pamatuji byl na první návštěvě a trval max.3 minuty.Poslední MS nikdo kromě gynekologa moc neřešil,ale to vše bylo u dvojčat,nevím jestli se postupuje stejně i v případě monotěhu a také se může různit přístup jednotlivých klinik.