Skip to main content

Dveře, kuchyně, interiéry...

Posted in

Ahoj, tak se naše stavba konečně stává konkrétnější a konečně začínáme řešit věci jako jsou podlahy, dveře, kuchyně, sanita, apod.
Podlahy jsme si vybrali..ale jsou dražší, než jsme čekali, tudíž musíme ušetřit jinde. :-(
Kde koupit kuchyň - kvalitní ale levnější než jinde?
Jaké dveře? Všichni nám vnucují Sapeli, ale myslím, že také patří k té hodní řadě, ne? A co Prüm? Máte s nimi někdo zkušenosti? Cenově vychází líp.
No a v neposlední řadě třeba sanita..záchod, vana,...kde tu? Stačí Hornbach?
Omlouvám se, že to sem dávám.
Kdybyste měli třeba i odkaz na nějaké dobré interiérové stránky nebo třeba i na nějakou interiérovou diskuzi, tak budu moc vděčná...
Jana

Re:

Jani, díky za odpověď, taky právě vybíráme auto, a máme v merku tu trojici galaxy-sharan-alhambra. Nepotřebujeme ho úplně nutně hned, tak ještě vybíráme, a do toho tisíc dalších věcí kolem bydlení, asi jako vy:)
Taky jsme tak porovnávali, v porovnání s tím, co jsme chtěli nám vyšla ikea podobně jako ta Linea, a ještě jsme měli podobnou cenu od truhlářství TESI Modřice.
Podlahy máme dřevěné, ty asi dostanou zabrat:-)
Tak dobře vyberte! I,

re

Ahoj, všem moc děkuji.
Zkusím obejít ještě tak dvě kuchyňská studia, ať mi udělají cenovou nabídku. Ale chci se jen přesvědčit, že nejsem s tou Ikeou moc mimo - cenově.
O dveřích - to samé. Teď mají Prüm akci, tak tam určitě napíšu a taky do Gerbrich. Sapeli už nám cenovou nabídku chystají. Uvidíme.
Holky moc vám děkuji za tipy..nevím, jak bych se bez vás obešla. :-)
Můj manžel mi vždycky říká, tak se zeptej na dvojčatech, tam ti vždycky dobře poradí. :-)

Ivanate: Nakonec jsme koupili forda Galaxy, rok 99. Na víc jsme prostě neměli. Nehodlali jsme do něj vrazit víc, než co jsme dostali za prodej toho předešlého. Nicméně jsem ráda, že se nám to předchozí auto podařilo prodat, i když to bylo velmi náročné. Nikde ho nechtěli. :-(

Ale je to vtipný, ještě před rokem jsem krom dvojčat nic neřešila a užívala si holky a těhotenství s Šimonem naplno. A teď se to všechno tak sesypalo v jeden čas, že se ani nezastavím.
Jana

Re:

Ahoj,
podlahy máme dřevěné, myslím, že celkem odolné, ale dětičky jim dávají šíleně zabrat a je fakt hodně pomlácená, takže si myslím, že tady se fakt šetřit nevyplatí. Ohledně kuchyní, pár známých mají Ikeu, tu co píšeš, ale dali si na ní desku buď z kamene nebo technistonu (je to teda taky dražší) a vypadá opravdu velice luxusně.My jsme obešli spousty studií,byla jsem fakt hodně rozčarovaná, v jednom kuchyňském studiu si nechali zaplatit za návrh a i přes to, že jsme měli jasnou představu, barvu, úchytky,všechno jsme řekli hned na začátku, nám paní na konci řekla, že tohle nedělají.Udělala si návrh, jak by se to líbilo jí, ne nám, ale peníze nám vrátit odmítla. S dveřmi mám jedinou zkušenost a to, že také hodně záleží na klikách a kování. Nám po třech letech kliky dost blbnou, dveře se špatně dovíraj a při zavírání kování cvaká......Dveře máme nějaké španělské, značku nevím, byly součástí bytu, ale pár sousedů si stěžuje, že se jim kroutí, a ve spojení s tím špatným kováním nejdou zavřít vůbec.....Petra

Re:

Dveře jsme koupili v Hornbachu. O nic horší než Sapeli my nepřijdou ale ta cena je o něčem jiném.

Re:

Koupelna: vše jsem okoukla v Siku, vzala si jejich katalog. Vybrala a nechala si udělat kalkulaci s jejich hitem třetí zdarma. Pak dle názvů výrobků dle katalogu hledala ceny přes google srovnání cen. Měli jsme to dobře nakombinované tak jsme brali Siko. Zabere ti to pár hodin ale uděláš si představu jestli se ti nákup po netu opravdu vyplatí. Záleži na tom co si vyberete.

Kuchyn jsem kdysi vybírala sektor ze Slovenska. Doted je pěkná, jen deska by už snesla výmenu.

Re:

Obrázek uživatele LucieR

Ahoj Jani. Taky jsme teď kupovali všechny to zařízení. S dveřmi ti neporadím, kupovali jsme jen do koupelny a protože i nám se prodražila podlaha, koupili jsme ty nejlevnější. S kuchyní jsem si zde nechávala poradit a všechny návrhy jsem opravdu zkusila: 1. truhlář, mohl by být levný a představu ti splní (pokud jí máš), ale v našem malém městě mi nikdo nedokázal vyhovět dostatečně rychle. 2. Oresi - byla dražší než Ikea i přes tu jejich akci a to jsem ani nevybrala to, co jsem měla v plánu. 3. Ikea - vyhrála
Sanitu jsem kupovala na googlu - umyvadlo výprodej, vana výprodej...nakonec máme termostatickou baterii za 1500,-, luxusní umyvadlo apod. ale stojí to nějaký čas a samozřejmě, někdy to neklapne - nevidíš jisté nevýhody (atypický rozměr apod.). Takhle jsem kupovala i elekroniku, kamna původně stála 6000,- a já je mám za 3500,-
Lucka

Re:

Kuchyn Ikea vychází taky dobře, má ji pár známých a jsou spokojení, dá se stáhnout jejich plánovač, a sami si to můžete navrhnout.
My jsme byli prvně u Hanáka, spíš jen pro inspiraci, ale nakonec jsme si nechali udělat návrh, a něco podobného jsme si pak nechali udělat u Linei o víc jak za polovinu levnější.. chtěla jsem dole skoro všude šuplíky, a nahoře dvojité výklopy, takové ty zlamovací:-) http://www.blum.com/cz/cs/01/10/index.php je to ten první obrázek.

Mimo téma - jaké jste nakonec vybrali auto?

Re:

Obrázek uživatele Olitwins

Myslim, ze kuchyne IKEA je dobry pomer kvaita cena. Rodice si zrovna jednu poridila a je fakt moc pekna...

re

Holky děkuji za rady a tipy..určitě se mrknem. Chceme právě víc cenových nabídek.
A co si myslíte o kuchyních Ikea? Líbí se mi asi designově nejvíc, ale nevím jak vychází kvalitou a cenama...líbí se mi Faktum Stät
jana

Re:

V siku je pořád ta akce 3. zdarma, ale jen na vybraný sortiment, od každého něco, obklady, sanita, baterie.. chce to ale porovnat jestli tam nejsou zařazené jen ty dražší.

Re:

Ahoj, tohle všechno jsme teď řešili, tak zkusím napsat nějaké tipy.. kuchyň budeme mít od f. Linea, cenově vychází dobře, nechali jsme si dělat víc nabídek, cenově je to hlvaně podle toho jaký typ dvířek a kování vyberete, nechali jsme si to rozepsat do položek, aby bylo srovnání. Jsou na Křenové 58 v Brně, pán je moc ochotný a udělá návrh zdarma. Kamarádka má od nich vestavné skříně a je spokojená. Na další zakázky pak dávají slevy.
Dveře máme od f. Gerbrich, mají pobočku v Modřicích, vycházely levněji naž sapeli. Prum neznám.
Koupelnu a záchod máme ze sika, prošli jsme i hornbachy, v obojím se dá vybrat dražší i levnější, hodně vzorků koupelen mají v siku v avionu. A v siku v židenich je výprodej, tam by se dalo sehnat levněj.
Mám zkušenost zatím jen s výběrem, ještě tam nebydlíme, ale nechali jsme si dělat různě nabídky, ptali se známých na reference, a tohle vycházelo tak nejlíp..
Nějaké diskuse jsem našla na rodina.cz, ale nic moc konkrétního.
Pokud tě ještě něco napadne tak napiš, nebo mail.
Ivana

Re:

Obrázek uživatele Olitwins

Zkus kuchyne od firmy Libovicky. Najdi si na na webu pod vestavne skrine Libovicky. Skrine maj fakt super a v jejich showroomu v Praze meli moc pekny kuchyne a nejakou akci.....

Sanita si vyber od koho Jika nebo Ideal Standard atd... a pak hledej, kdo ma nejlepsi cenu. Siko koupelny nedavno mely, mozna jeste maji akci 3ti zdarma nebo neco tak, coz se fakt vyplatilo na baterie...., ale maj to myslim na celej sortiment...