Skip to main content

Večerní kaše, jaké?

Ahoj,
tak pomaličku začínáme s naším nejmenším najíždět na večerní kaše. Měli jsme jednu krabičku meruňkové mléčné kaše od Hami. Ale říkám si, jestli nemůžu nějakou kaši uvařit i já doma sama. Kojím, ale odmítám si odstříkávat mlíko a z něho vařit kaši. To fakt ne.
Od jakého věku děti můžou kravské mléko? A dá se umělé mléko převařit?
Jaké kaše byste doporučili pro osmiměsíčního kloučka?
Díky Jana

Re:

Ahoj Jani,já mám od starší dcerky osvědčenou jáhlovou a špaldovou kaši z DM. Nejprve udělám UM (používám mléko od Rosmannna Baby dream) a zahustím jej kaší dle návodu a přimíchám trochu čerstvého ovoce. Děti slupnou každý 200ml a ještě koukají, jestli něco bude!? Je to rychlé, levné a myslím, že ty kaše jsou dokonce BIO.
Já osobně začala s kravským mlékem až po druhém roce dcerky, je to veliká zátěž na zažívací trakt, tak že není vhodné to uspěchat. Přeji hodně zdaru.

Re:

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahoj Jani,
Simona už napsala, že kravské mléko je vhodné až od roka, tak já jen dodám, že UM se vařit nemá. Došlo by ke ztrátě mnoha dodaných živin. Na dětské "Krupičce Aničce" býval návod na výrobu krupicové kaše z UM bez vaření - princip spočíval v uvaření krupice jen ve vodě a přimíchání menšího množství UM připraveného o troj- až čtyřnásobné koncentraci, než píšou v návodu. Zředěním s připravenou krupicí se i UM naředí na správný poměr. Ale chtělo by to sehnat ten návod a pokud možno dodržet ty váhové poměry.
Takže můžeš vyzkoušet toto, ale je to takový tlamolep, i na kápance ze stolu jsme málem museli použít ředidlo :-) Ale chuťově vynikající.
Jak píše Simona, můžeš takhle připravit i jáhlovou, pohankovou nebo polentovou kaši.

Tom

Re:

Jani, já vařila normálně ve vodě pohanku, jáhly, ovesné vločky, trochu do husta, a pak do toho zamíchala ovoce (buď přesnídávku nebo čerstvé). Kaše měli tedy nemléčné, ale dokojovala jsem po kaši nebo během večera, takže tu mléčnou složku pak měli taky. Kravské mléko je vhodné až od roka, to pak jsem začala dělat krupičnou kaši. Jinak klidně kdybys chtěla, tak si kup krabici UM a můžeš dělat kaši z něj, taky jsem zkoušela, uvařila jsem vše nejdřív ve vodě do měkka, do toho zamíchala UM a ovoce.