Skip to main content

USA - setkání dvojčat po 35 letech

Bratři Gary (35) a Randy (35) z amerického státu Maine, kteří byli v útlém dětství adoptováni do různých rodin, se po desítkách let nečekaně sešli. Oba pracovali pro stejnou firmu a zákazníci jim stále tvrdili, že vypadají jako bratři. Gary a Randy se sešli ve firmě zabývající se stěhováním nábytku.

Oba byli dáni před 35 lety k adopci. Vyrůstali sice v sousedních městečkách, ale nikdy se o sobě nedozvěděli. Randy Joubert začal pro firmu Dow pracovat letos 7. července. Jeho spolupracovníci zanedlouho začali tvrdit, že je nápadně podobný Garymu Nisbetovi. Ten ve firmě pracoval již delší čas.

Oba mají světlé vlasy, nosí brýle a mají zavalitou postavu. Dokonce nosí i podobné kozí bradky a baseballové čapky. Joubert svého bratra překvapil, když se mu podařilo najít jména jejich biologických rodičů. Ti mezitím zemřeli.

"Tak jsem mu řekl: ´Gary, je to taková divná otázka, ale nejsi adoptovaný?´" vzpomíná Joubert. Nisbet se na něj prý jen podíval a přikývl. Pak se ho Joubert zeptal na jména rodičů. "Sundal si čepici a řekl: ´Jak to všechno víš?" dodává Joubert. Když se pak zeptal na datum narození, bylo jasné, že našel dlouho ztraceného bratra.

Gary Nisbet do té doby nevěděl, že má biologického bratra, a naprosto užasl. Ale tím příběh ještě nekončí. Když se o příběh začaly zajímat místní noviny, přihlásila se ještě nevlastní sestra Joanne Campbellová, která předložila dokumenty, dokazující příbuzenství s oběma bratry.