Skip to main content

Letos 16.6. 2007 se již potřetí konalo celorepublikové setkání dvojčat

Letos 16.6. se již potřetí konalo celorepublikové setkání dvojčat

Když se na Klub dvojčat a vícečat před třemi lety obrátil majitel westernového městečka, pan Luboš Jerry Procházka s myšlenkou uspořádat zde setkání dvojčat, myšlenka nás nadchla. A to jsme ještě netušili, že se setkání setká s takovým zájmem ze strany dospělých dvojčat i rodičů dvojčátek malých.

První rodiny s dvojčaty začaly přijíždět již v pátek během dne. Ubytování bylo zajištěno přímo ve westernovém městečku, ve stylových hotýlcích, chatkách i v indiánských tee-pee a traperských stanech. Masivní nájezd dvojčat (a trojčat) ale začal v sobotu dopoledne. Od deseti hodin probíhala registrace, při které organizátoři zaznamenali jména, místa bydliště a stáří dvojčat, aby po společném focení v pravé poledne mohli vyhlásit nejmladší a nejstarší dvojčata a dvojčata, která přijela z největší dálky. V den setkání měla všechna dvojčata a trojčata vstup na představení, která Wildwest pořádá zdarma.

Sešlo se 54 párů dvojčat, z toho dvoje trojčata. Nejmladším dvojčatům bylo 7 měsícům nejstarším účastnicím téměř 78 let. Z největší dálky dojela dvojčata ze Sokolova.