Skip to main content

Jedlová 2006

Dovolená v Orlických horách se již tradičně velmi vydařila, i když neustále kolující viróza tu a tam někoho skolila. První dny nám, jako již několik let, příliš nepřálo počasí a tak jsme si užívali krásně opravenou jídelnu, kde jsme s malými dětmi vyráběli co se jen dalo. Maminky cvičily s ještě větším úsměvem než obvykle, i proto, že zážitky s do té doby nevídanými cvičebními pomůckami, které si na nás cvičitelka Marcela připravila, byli opravdu úžasné. A protože naše rozhovory o cvičení byly čím dál častější, začali se přidávat i zvídaví tatínkové. Odpoledne si maminky užívaly břišní tance s Andreou, na kterou byl, v krásném novém kostýmu, úžasný pohled.
Zlatým hřebem letošní dovolené byl tábor pro děti od 6 do 10 let. Vedoucí Zuzka, která je studentkou psychologie, byla skvělá. Precizně připravený program na téma Asterix a Obelix, strhl všechny děti k nebývalým výkonům. Kouzla, která se děti během týdne naučily se nám všem budou hodit ještě dlouho po návratu domů. Teď na začátku školního roku mě napadá, že bychom si měli zopakovat hlavně kouzlo na mizení, protože účinky lektvaru síly, který děti uvařily a VYPILY poslední večer, ještě nepřestaly účinkovat.
Tábor pro děti také umožnil několika rodinám, zažít tak trošku zázrak. Maminky a tatínkové mohli jít na procházku bez všetečných otázek svých dětí, mohli si jít po obědě zdřímnout bez hrozícího infarktu po probuzení, nebo si jen tak sednout a číst případně si popovídat s přáteli. Pro některé z nich to byla první zkušenost a podle šířky úsměvů na jejich tvářích si myslím, že příjemná. Další, už tradiční zábavou je olympiáda, která měla letos několik nových disciplín a také karneval na kterém si děti užily tanec v krásných a důmyslných maskách pod širým nebem.
Velkým překvapením byla noční bojovka, kterou pro nás připravily naše starší děti, které se organizovaného veselí, z -náctiletým pochopitelných důvodů, příliš nezúčastňovaly. Procházku lesem, kde strašili kostlivci, oběšenci, duchové a jiná strašidla, zvládly i malé děti. Všichni jsme si ze strašidelného lesa přinesli krásné originální diplomy.
Zkrátka už teď se těším na příští léto, i když vím, že všechny ty malé a roztomilé děti budou větší a roztomilejší, naši milí –náctiletí budou ještě povznešenější a znuděnější a my budeme zase o rok chytřejší a zase si budeme vyprávět s jakým humorem a nadhledem (aspoň většinou) ty naše milované dětičky provázíme životem.